jump to navigation

Familia Iovu pe teren de luptă 19/09/2009

Posted by christinebuzovski in News.
Tags: , , ,
trackback

Familia Iovu din Chişinău acuză mai mulţi foşti procurori de tentativă ilegală de acaparare a unei fabrici de beton, proprietate privată, amplasată pe strada Prunului 26, din Chişinău. Elena Iovu, fiica proprietarului fabricii Gheorghe Iovu, a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă la INFOTAG că timp de o săptămînă tatăl său s-a baricadat în interiorul blocului administrativ al fabricii .
Potrivit Elenei Iovu tatăl ei nu intenţionează să părăsească clădirea până ce Curtea Supremă de Justiţie nu se va pronunţa pe marginea acestui caz.

Elena Iovu

Elena Iovu

În plus, Gheorghe Iovu ameninţă că va arunca în aer clădirea administrativă a fabricii. Cazul acesta a apărut în vizorul publicului în 2005, cînd Gheorghe Iovu a fost impus de un grup de persoane înarmate să semneze contractul de donaţie a fabricii pe numele fostului procuror general, Dumitru Postovan. Ulterior acesta a vîndut fabrica companiei „Sterling Import–Export Limited”.
După ce la data de 9 septembrie current persoane înarmate ale pazei „Pro Fulger”, precum şi fostul procuror general, Vasile Balabchin, s-au prezentat pe teritoriul fabricii pentru a o acapara, în baza unei decizii de judecată a Curţii de Apel (CA), Gheorghe Iovu a hotărât să se opună deciziei judecătoreşti baricadându-se în clădirea unde a rămas fără cele mai elementare condiţii, apă, lumină, legătură telefonică şi mîncare.
Fiica acestuia consideră hotărârea Curţii de Apel ilegală, deoarece în acest caz sînt implicaţi mai mulţi procurori şi judecători, care au interese în acest dosar. Potrivit legislaţiei, consider Elena, ei mai aveau la dispoziţie 15 zile pentru a ataca la Curtea Supremă de Justiţie decizia CA, însă nu li s-a oferit acest drept. Imediat după pronunţarea deciziei CA, persoane înarmate s-au prezentat pe teritoriul fabricii, forţîndu-i proprietarii să părăsească fabrica.
Elena Iovu a mai spus că au depus două cereri la CEDO, cu grifa de prioritate şi că este convinsă că curtea europeană le va da câştig de cauză în acest dosar.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: