jump to navigation

Doi ani de suspendare pentru Renault 21/09/2009

Posted by christinebuzovski in Sport.
Tags: , , , , , , , ,
trackback

Echipa Renault a fost suspendată de FIA din Campionatul Mondial Formula 1, cu o pedeapsă de doi ani, după ce consiliul World Motor Sport(WMSC) în urma şedinţei de luni, din 21.09, i-au găsit vinovaţi de conspiraţie spre a cauza în mod deliberat un accident în timpul Grand Prix-ului din Singapoore de anul trecut.

Piquet linga bolid

Investigaţia acestui caz a demonstrat că patronul acestei echipe, Favio Briatore şi directorul executiv pe inginerie Pat Symonds, ambii au părăsit acum echipa, au plănuit accidentul împreună cu pilotul Nelson Piquet, spre a îmbunătăţi strategia de cursă a lui Fernando Alonso, care urma să câştige cursa. Nici Alonso, nici o altă persoană din echipă nu a ştiut nimic de conspiraţie.
În adaus la pedeapsă, WMSC i-au penalizat solid pe Briatore şi Symonds, nici unul dintre ei nu vor putea participa în nici un fel la asemenea curse..Briatore pentru totdeauna Symonds pentru următorii 5 ani. Piquet care a fost dat afară din Renault în Iulie, i-a fost garantată imunitatea, el nu va fi sancţionat pentru dovezele aduse în scopul investigaţiei.
„Noi suntem foarte indignaţi că ne găsim astăzi în faţa WMSC” a declarat preşedintele echipei Renault, după şedinţa de la Paris. „Reacţia noastră, după rezultatul propriei interogări în cadrul echipei, noi am informat FIA că nu ne vom apăra şi că vom accepta acuzaţiile aduse, asumându-ne toate responsabilităţile ce vor parveni în urma accidentului din Singapoore, noi imediat am luat toate măsurile necesare în cadrul echipei.
„Astăzi, noi acceptăm totalmente decizia consiliului. Noi ne cerem scuză faţă de întreaga comunitate a Formulei 1 pentru acest comportament inacceptabil. Noi sincer sperăm că vom putea lăsa acest incident neplăcut în urmă şi că ne vom focusa constructiv spre viitor. Noi vom anunţa alte informaţii în următoarele zile.”
Nelsinho Piquet a ieşit din cursa grand prix-ului din septembrie de la Singapoore, după ce a lovit un retete în al 14-lea cerc al cursei, exact după ce Alonso a făcut prima sa oprire pe pit lane. Asta la ajutat pe spaniol să ajungă de pe poziţia a 15-a, unde se afla la moment să ajungă pe locul 8.

Comentarii»

1. Doina - 22/09/2009

Norocel! Mi-au inflorit ochii cind am intrat aici…foarte cald si primitor – esentialul si daca vrei, mai mult! Respecti nu doar timpul tau! Continua! Scrii bine si am invatat si eu cite ceva vizitindu-te! Deci nu mai scapi!!!!!!!!!!! Pupici!!!!!!!!!!!!!!

2. anastasiarussu - 23/09/2009

foarte interesant… sa te acuzi de ceea ce nu ai facut…

christinebuzovski - 23/09/2009

Păi cred că nu ai înţeles chiar bine..ar trebui să mai citeşti încă o dată!!!:P

3. victor mosneag - 25/09/2009

Mie îmi pare rău de Briatore, nu de alta dar vedeam des la tv noile sale cuceriri, erau dragute foc…așa, adio fete 😦
Serios vorbind, cred ca e o sancțiune meritată, însă nu văd rostul acțiunii întreprinse de cei de la Renault, la acel moment, doar Alonso nu avea șanse la titlu….

4. christinebuzovski - 27/09/2009

Victor..este vorba de orgoliu..nu altceva!Briatore este foarte orgolios..Da, într-adevăr îii plac fetiţele frumoase..nu-ţi face griji ele nu o să dispară cu una cu două, F1 nu era unica sursă de venit!:P

5. victor mosneag - 27/09/2009

Da, dar nu o sa fie asa des!
De ce nu scii mai des de F1? Ce zici, e meritata victoria din acest sezon a lui Button? Eu zic nu…

6. christinebuzovski - 27/09/2009

Nici mie nu-mi prieşte această victorie…Eu zic că e victoria lui Ross Brawn nu a lui Button..Neapărat o să mai scriu…

7. Iurie Sanduta - 01/10/2009

sunt sigur ca accidentele din timpul Campionatului de Formula 1, se produc intentionat p/n ai inlatura din cursa pe cei mai buni. in ultimul timp observ tot mai multe accidente… comisia ar trebui sa atraga atentia la aceste intimplari, repetate…

christinebuzovski - 02/10/2009

e foarte probabil..dar crede-mă trebuie să fii foarte bun ca să reuşeşti să faci un accident intenţionat şi să nu fii demascat!!Trebuie să ai şi tupeu..şi „clasă”..

8. Iurie Sanduta - 02/10/2009

tupeisti sunt multi. dar altceva e. de exemplu de la bmv sau de la renault participa mai multi piloti. cei de la bmv vor ca cineva din echipa lor sa cistige si unul merge inainte altul incearca sa loveasca. e cam banal exemplu dar cam asa e.
exact asa este si la hokey. sa vezi echipa brazilei…

9. victor mosneag - 04/10/2009

doar doi …!

10. christinebuzovski - 04/10/2009

Sunt într-adevăr doar doi piloţi, Victor are dreptate!!! Ceea ce ţine de intenţionalotatea accientelor..nu putem nega că există o oarecare strategie de echipă, care de fapt este interzisă după regulament..însă aceasta nu este sancţionată dacă nu este într-atât de evidentă..

11. eduardbutnaru - 05/10/2009

Da,da… Se cam tranformă marele circ în unul așa ordinar… mediocru… Doar animăluțe mai lipsesc…

christinebuzovski - 05/10/2009

Din păcate aşa este..Să vedem câte o să mai rămână după implimentarea noului regulament…:(

eduardbutnaru - 12/10/2009

Păi o să rămîna subit… O grădină zoologică… Cu animale pe cale de dispariţie…=)

christinebuzovski - 12/10/2009

Nici kiar asha..Eu cred ca F1 are viitor..Sunt inq talente in cursele regale)))

12. victor mosneag - 05/10/2009

Asta pentru ca nu mai e Michael…el, desi F1 devenise plictisitoare, reusea sa dea un alt aer…lumea urmarea marele circ doar ca sa-l vada pe el, acum vedete de calibru lipsesc. poate doar alonso ar ptea fi, depinde de ce masina va avea la ferrari

13. christinebuzovski - 05/10/2009

Da când era Schumi era altceva..cât despre Alonso, nu-mi place, l-am urât încă de pe timpurile lui Schumacher, eu aş fi vrut ca Vettel să vină la Ferrari în locul lui Alonso, atunci s-ar fi renovat circul cu adevărat!!!

14. bigsoulja - 12/10/2009

now NBA is more spectaculous 😉

christinebuzovski - 12/10/2009

I agree, but we don’t have channels were to watch games live((((

bigsoulja - 12/10/2009

ur wi-fi article is the answer to ur question, only the quality will suck a lot…

christinebuzovski - 12/10/2009

Calitatea..asta pare a fi cuvantul-cheie azi..)))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: