jump to navigation

Soartă de câine 02/11/2009

Posted by christinebuzovski in Science & Societe.
Tags: , , ,
trackback

De o săptămână-n coace, trupul îţi zace…

Timp de o săptămână, cadavrul unui câine este ocolit de către pietonii ce traversează strada Alexei Mateevici, în preajma muzeului oraşului. Trupul neînsufleţit a câinelui, care intră deja în starea de putrefacţie, prezintă un focar de infecţie, iar mirosul din preajmă este insuportabil; însă cei de la regia autosalubrizare nu s-au ocupat încă de acest caz.

caine trist

Sad dog

Multe persoane s-au arătat indignate de prezenţa cadavrului pe marginea străzii, doar că nu au interprins nici o acţiune pentru a redresa situaţia, nici măcar nu au anunţat autorităţile responsabile.

Doamna Galina Sârbu, vânzătoarea de la un butic din preajmă a afirmat că: „Trupul acestui câine stă acolo încă de vinerea trecută. Un şofer mergea cu viteză, l-a observat târziu, nu a reuşit să frâneze la timp şi la lovit în plin. După care şi-a continuat drumul, nepăsându-i de soarta câinelui, care s-a zbătut mult timp după aceea. Câinele avea convulsii, suspina în agonie parcă după ajutor, însă nu a avut cine să-l ajute”.

Totodată, Irina Mândru, studentă la Universitatea de Stat a spus că: „Luni dimineaţă, când mergeam spre facultate, am observat că de-a lungul trotuarului stătea acest câine, la început nu ştiam că este mort şi am încercat să-l evit, nu doream să-l iau prin surprindere, mă temeam să nu mă atace. Însă când am trecut pe lângă el am observat că e mort. A doua zi era mutat pe iarba de pe lângă trotuar şi acolo a stat toată săptămâna”.

Ion Vasilache este măturător de stradă, responsabil anume de perimetrul acestei străzi. El a recunoscut că a mutat trupul câinelui motivându-şi acţiunea astfel: „Păi, ce eram să fac, doar îmi încurca să lucrez. L-am pus pe iarbă, doar nu eu sunt plătit să strâng leşuri de pe străzi, ci doar să mătur şi să strâng gunoiul. Cei responsabili să vină să-şi facă lucrul aşa cum trebuie”.

Iar cei responsabili de la staţia epidemiologică afirmă că nu au ştiut nimic despre acest caz, altfel ar fi intervenit imediat.

Valentina Dudnic, preşedintele Asociaţiei pentru Animalele fără Adăpost s-a arătat indignată de acest caz: „Este inadmisibil ce se petrece în jurul nostru. Oamenii sunt indiferenţi, nu le pasă de soarta acestor biete animale. Noi luptăm pentru adoptarea unei legi vis a vis de protecţia lor. Deoarece în prezent, în capitală sunt circa 30 mii de patrupezi vagabonzi, care necesită ajutorul nostru.

Comentarii»

1. danielaerhan - 03/11/2009

sarmanul ciine, mi-e mila de animalele in aceasta situatie,dar nu ma mira faptul ca in MAOLDOVA se intimpla astfel de lucruri….foarte urit P)

2. pulbermax - 04/11/2009

Cei 30 mii de patrupezi necesita sterilizare, iar in citiva ani problema se va rezolva de la sine. Insa in prezent avem probleme mai importante decit cinii….

Si ce sa mai zici de un cine, cind in plina zi, oameni stau in strada si nimanui nici sa-i pese. Ma refer la cazul cu politistii…

dorinadblog - 16/11/2009

probleme mai importante decat kiinii…….. max… toate sunt importante…shi necesita rezolvare….. eu am vazut politsishti care au lovit un caine cu mashina…in plina zi….pe bucureshti..in vazul lumii…….. nush’ de ce dai prioritate oamenilor….. suntem la acelash nivel…poate un pic mai prost kiar… 😦

3. Doina - 05/11/2009

Suntem limitati atit in actiuni, cit si in sentimente…m-am plictisit sa aud vorbe…

4. christinebuzovski - 05/11/2009

Păi,în timp ce eu am pus întrebări, totul s-au schimbat..păi asta e menirea jurnalistului, să facem ca lucrurile să meargă))))

5. christinebuzovski - 05/11/2009

Eu cred ca problema cu câinii nu este de neglijat..azi neglijezi problema lor, mâine nu-ţi mai pasă nici de oameni..Este revoltător când oamenii sunt indiferenţi..Indiferenţa ucide..

6. alexandrabivol - 10/11/2009

nimeni nu știe ce ajungi maine, dar nimănui nici că-i pasă…

7. christinebuzovski - 11/11/2009

O sa-i pese, dar atunci nimanui nu-i va pasa..((((

8. christinebuzovski - 17/11/2009

Sunt de acord cu tyne Dorina)

9. Iurie Sanduta - 20/11/2009

cristy la noi nu exista un cimitir doina pentru cini. asa ca unica solutie era ca maturatorul de strada sa-l arunce in tomberonul de gunoi. 😦

10. christinebuzovski - 22/11/2009

Păcat, sper că totuşi ceva are să se schimbe şi la NOI…

11. Valentina Gajim - 24/11/2009

imi pare rau de indiferenta unora…bv Criss!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: