jump to navigation

Rating de popularitate 03/12/2009

Posted by christinebuzovski in News.
Tags: , , , ,
trackback

Lupu, Voronin, Filat, Chirtoacă şi Ghimpu – aşa arată topul personalităţilor publice, în cadrul unui nou sondaj de opinie, realizat de “CBS-AXA”, în parteneriat cu IDIS „Viitorul”.

AIE

AIE

Primul în topul încrederii este M. Lupu, care întruneşte circa 16,3%, depăşindu-l astfel pe ex-preşedinte V. Voronin, cotat cu 15,8%. Voronin este urmat de Prim Ministrul V. Filat (7,6%), primarul D. Chirtoacă (4,9%) şi speakerul Parlamentului M. Ghimpu (2,1%).

Notăm o creştere constantă a lui Marian Lupu, o creştere segmentată a lui Vlad Filat, şi o descreştere semnificativă a lui Vladimir Voronin şi Dorin Chirtoacă. Cauzele acestei descreşteri sunt însă diferite.  „Ratingul lui D. Chirtoacă este, probabil, afectat de fenomenul protestelor din lunile septembrie – octombrie din capitală, în special pe electoratul din Chişinău, în timp ce Vladimir Voronin este, în acest moment, pierzătorul net al poziţiilor deţinute anterior”, susţine directorul IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu.

Sondajul a fost efectuat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing “CBS-AXA”, în parteneriat cu IDIS „Viitorul”, pe un eşantion de 1085 persoane, din 67 de localităţi, cu vârsta de 18 ani şi mai mult. Datele au fost colectate în perioada 2 – 11 noiembrie 2009. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de +3%.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: