jump to navigation

Scandal la Parlament 03/12/2009

Posted by christinebuzovski in News.
Tags: , , , ,
trackback

Schimb de replici dure a avut loc în timpul şedinţei parlamentului între spicherul parlamentului Mihai Ghimpu şi deputatul comunist Victor Stepaniuc.

victor stepaniuc

Victor Stepaniuc

Chiar la deschiderea şedinţei Parlamentului, Victor Stepaniuc a ţinut să declare: „Dle Ghimpu, e ruşinos ce aţi făcut Dvs. de ziua Naţională a României de la 1 decembrie.  Avem tot respectul pentru statul vecin, dar Dvs. aţi denigrat esenţa acestui stat! Cred că nu ştiţi istoria, dar vă spun că la 2 decembrie 1917 a fost votată o republică democratică moldovenească!”

Spicherul Mihai Ghimpu a reacţionat imediat: „Poate că nu ştiţi, dar în anul 1990, când am devenit deputat, în CV-ul meu era scris că sunt român. Şi tot eu am votat pentru crearea statului R. Moldova. Nu Dvs! Aşa că nu-mi impuneţi mie cum să mă numesc!”

Un alt deputat comunist, Grigore Petrenco, de asemenea l-a criticat pe Ghimpu: „Ne exprimăm indignarea cu declaraţiile lui Mihai Ghimpu din 1 decembrie. Sunt declaraţii xenofobe! Astfel, cerem Parlamentului să includă pe ordinea de zi subiectul privind revocarea din funcţia de preşedinte al Parlamentului a dlui Mihai Ghimpu!”

A luat cuvântul şi Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al Partidului Democrat: „Dle Ghimpu, atunci când vorbiţi de români, vă rog să nu uitaţi şi de moldoveni, alături de cetăţenii ruşi, găgăuzi etc.”

În replică, Ion Hadârcă, deputat PL, a declarat că „este ruşinos că PCRM nu a participat la evenimentele din 1 decembrie” şi că îl susţine pe Mihai Ghimpu în declaraţiile sale.

Amintim că preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, a cerut scuze României pentru acţiunile întreprinse de fosta guvernare comunistă de la Chişinău, într-un discurs susţinut marţi seara, de Ziua Naţională a României, în cadrul recepţiei organizate de Ambasada României la Chişinău.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: