jump to navigation

Talentul cucereşte inimi 03/12/2009

Posted by christinebuzovski in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Ropete de aplauze au răsunat în Sala cu Orgă, în urma unui recital de chitară susţinut de talentatul Vladimir Gorbach, din Germania. Ritmuri pătimașe au pătruns cu măiestrie în sufletele spectatorilor, câștigându-le simpatia. Audienţa a aplaudat în picioare mult timp după finisarea concertului, iar artistul vădit emoţionat de reacţia publicului, a ieşit pe scenă şi a mai interpretat o piesă din repertoriul său.

Vladimir Gorbach

Vladimir Gorbach

Vladimir Gorbach s-a născut în Novosibirsk, unde la vârsta de 11 ani a devenit discipol al emeritului om de cultură Iuri Kuzin, profesor al unei generaţii întregi de chitarişti, cunoscuţi atât în Rusia, cât şi după hotarele ei. După ce a absolvit Şcoala Muzicală din Novosibirsk, Vladimir a urmat Conservatoriul Glinke în clasa lui Arkadi Burkhanov. Au urmat doi ani de studii la Academia de muzică din Cologne, Germania, sub supravegherea vestitului chitarist argentinian, Roberto Aussel.

După concert, în hol se auzea o forfotă nemaipomenită, de ici- colo auzeai doar cuvinte de laudă în adresa artistului.

Ion Ungureanu, profesor de chitară, cuprins de emoţii a spus: “Vladimir este o persoană foarte deschisă şi carismatică, sub atingerea lui strunile sună uşor, de parcă n-ar fi constrânse, iar o tristeţe fină este transmisă spectatorilor. Dovada talentului său sunt aplauzele sincere ale publicului care au răsunat în această seară”.

Totodată, Maria Zubco, critic de artă a menţionat că: “Talentul lui este indisputabil. De asemenea a organizat foarte bine structura recitalului. După cum ne-am obişnuit la asemenea concerte, în partea întâi ne-am confundăm parcă într-o linişte profundă, într-o toropeală, iar cel mai interesant a urmat. Cireaşa de pe tortă a fost variaţiunea pe tema “Folia” de Miguel Llobet. A fost magnific.”

Printre piesele interpretate de chitarist  s-au numărat: “Rondoletto” de Mauro Giuliani, “Trei Sonate” de Domenico Scarlatti, suita”Collectici Intim” de Vicente Ascencio şi altele.

Mulţi tineri aşteptau ieşirea chitaristului, pentru a primi autografe. Printre care şi Elena Bodiu, elevă a Şcolii de Muzică din Chişinău, care a ţinut să-şi împărtăşe impresiile sale: “Vladimir Gorbach este un adevărat virtuos al chitarii. De astăzi el a devenit idolul meu, un model de urmat. Sper că el va mai veni la noi şi cu alte ocazii. La sigur nu aş absenta de la concertul lui”.

În timp ce îşi făcea studiile în Germania, chitaristul a devenit laureatul a circa 15 concursuri internaţionale, la 10 dintre care a obţinut premiul întâi: “Guitar Art Festival 2005”, Belgrad (Serbia); “Hubert Kaeppel 2005”, Koblenz (Germania), “Ciudad de Coria 2005”, Spania; “Mauro Giuliani 2006”, Bari (Italia); “Niksik 2006”, Montenegro, “Velez-Malaga 2006”, Spania şi altele.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: