jump to navigation

Târgul de idei 03/12/2009

Posted by christinebuzovski in Science & Societe.
Tags: , , , , ,
trackback

Asociaţia RENAM (Research and Educational Networking Association in Moldova ) în cooperare cu Facultatea de Calculatoare, Informatică şi Microelectronică din cadrul Universităţii Tehnice din Republica Moldova a organizat cea de a treia Conferinţă, în cadrul ICMCS-2009, ediţia a VI (International Conference on Microelectonic and Computer Science/Conferinţa Internaţională la Microelectronică şi Calculatoare).

Ion Tigheneanu

Ion Tigheneanu

Unul dintre participanţii la această conferinţă, Ion Tighineanu, specialist în domeniul nanoelectronicii şi nanotehnologiilor, vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a prezentat o invenţie care, dacă va fi implimentată în viitor , va oferi posibilitatea de a  economisi electricitate. Este vorba de un nanomaterial de aproximativ 10 000 de ori mai subţire decât firul de păr şi care este o sursă enormă de energie electrică.

Ion Bostan, rectorul UTM şi co-preşedinte RENAM: „ Scopul principal al acestei conferinţe este de a descoperi şi de a discuta probleme actuale în perspectiva dezvoltării  infrastructurii informaţionale , a ştiinţelor din domeniul electronicii şi îmbunătăţirea sferei tehnologiilor infomaţionale, alături de aspectele de colaborare la nivel internaţional”.

Leonid Bujor, ministrul Educaţiei şi Tineretului: „Educaţia modernă şi activităţile de cercetare depind foarte mult de rapiditatea infrastructurii informaţionale, de reţelele de calculatoare care sunt bazate pe noile tehnologii. De aceea voi susţine modernizarea acestei ramuri.”

Corina Fusu: „ Ce ţine de cadrul legislativ, vom încerca să oferim un spaţiu cât mai optim pentru dezvoltarea infrastructurii informaţionale. De asemea ne vom strădui să susţinem specialiştii, cercetătorii ştiinţifici din domeniu, să aplicăm aceste noi invenţii, pentru a îmbunătăţi starea de lucru din Republica Moldova.

Această conferinţă oferă oportunităţi speciale de a schimba informaţii în reţelele de calculatoare: la nivel tehnico-strategic, probleme de comunicare şi aplicarea noilor idei  în educaţie şi diferite cercetări ştiinţifice. La fel ca şi în conferinţele organizate anterior, acest eveniment oferă posibilitate persoanelor din domeniu, să se alăture şi să împărtăşească ideile semnificative şi experienţa lor practică.

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: